Parkeren boot Vlieland

Parkeren voor de boot naar Vlieland

Vlieland is niet alleen autoluw, het is zelfs een autovrij eiland. Alleen mensen die op Vlieland wonen mogen hun auto op de boot naar Vlieland parkeren bij de overtocht naar het eiland. Toeristen en andere niet-inwoners van Vlieland moeten hun auto dus achterlaten in Harlingen en omgeving. Alleen in zeer uitzonderlijke gevallen wordt een vergunning voor eilandbezoekers afgegeven. Als bezoeker zul je je auto dus moeten parkeren in Harlingen.

Parkeren boot Vlieland
Parkeren voor de boot naar Vlieland

Parkeren boot Vlieland

Parkeren voor de boot naar Vlieland is op verschillende manieren mogelijk; overdekt parkeren en niet overdekt. De meest voor de hand liggende optie is parkeren in de parkeergarage van de veerboot terminal. Deze parkeergarage is helaas ongeschikt voor mindervaliden maar wordt wel 24 uur per dag bewaakt. Volg de ANWB borden en je komt vanzelf op één van de parkeerterreinen terecht.

Daarnaast zijn er nog verschillende parkeerterreinen in de directe omgeving van de veerhaven waar je je auto kwijt kunt voor de boot naar Vlieland. Wanneer je hier parkeert dan kun je met een shuttlebus binnen 5 minuten naar de haven worden gebracht, dit kost slechts € 1,50. De chauffeur van deze pendelbus houdt rekening met de vertrektijden van Harlingen naar Vlieland. Wanneer je niet met de bus wil dan kun je ook in een kwartiertje naar de veerhaven lopen.

In de zomerperiode, tijdens mooie dagen en feestdagen is het vaak druk op de boot naar Vlieland. Daarom is het handig om voor je vertrek niet alleen de verschillende parkeermogelijkheden te bekijken, maar de vertrektijden van de boot. Daarnaast wordt aangeraden om een klein beetje extra reistijd in te plannen.

Zonder auto naar Vlieland

Vlieland is een autovrij eiland, dus je hebt geen auto tot je beschikking na de overtocht naar Vlieland. Het goedkoopst is om met de bus of een gehuurde fiets naar je eindbestemming te reizen. Op het eiland rijden bussen van Arriva. Wil je iets meer gemak? Neem dan een taxi.

FAQ

Waar kan ik parkeren voor de boot naar Vlieland?

Het snelst en gemakkelijkst kun je parkeren in de parkeergarage van de veerbootterminal.