Boot van Vlieland naar Texel

Ben je op Vlieland en wil je naar Texel? Dat kan met de boot van Vlieland naar Texel. Andersom kan dit natuurlijk ook. Alleen in het hoogseizoen is dit mogelijk voor eilandbezoekers en dagjesmensen. De veer De Vriendschap is alleen beschikbaar voor voetgangers en brengt je met de boot van Vlieland naar Texel. Voordat je op de boot stapt wordt je gratis door een grote truck naar de pier op het strand van Vlieland gebracht.

Je mag je fiets meenemen wanneer je een enkele reis boekt van Vlieland naar Texel. Veel fietsers maken gebruik van deze mogelijkheid om zo fietstochten over de eilanden te maken. Dit maakt de boot van Vlieland naarTexel een erg leuke manier van reizen, want het schip is niet al te groot en dat maakt de overtocht tot een avontuur op zich.

Reisinformatie Boot van Vlieland naar Texel

Van Vlieland naar Texel: de overtocht

De overtocht duurt ongeveer een uur en start bij beroemde houten steiger op Oost Vlieland.

Met de boot van Vlieland naar Texel
Foto: Avis28

Kaartjes voor de overtocht van Vlieland naar Texel

Aangeraden wordt om kaartjes vooraf online te kopen.

Prijzen

Enkele reis

Een kaartje voor de boot van Vlieland naar Texel (enkele reis) kost € 18,50 per persoon. Kinderen van 3 tot 10 jaar betalen € 12,00 per kaartje en kinderen onder de drie jaar reizen gratis. Deze tarieven zijn inclusief de Vliehors Expres.

Neem je je fiets mee, dan kost dit  € 10,00 per fiets of fiets met aanhang kinderfiets. Het tarief voor een tandem is € 25,00. Het meenemen van een kar op de boot kost € 10,00.

Retour (dagtocht) van Vlieland naar Texel en terug naar Vlieland

Het tarief van een dagtocht naar Texel is € 29,50 per persoon. Kinderen van 3 tot 10 jaar betalen € 19,50 en kinderen onder de drie jaar reizen gratis. Deze tarieven zijn inclusief de Vliehors Expres.

Vervoer vanaf Het Posthuys

Een kaartje is inclusief vervoer (met de Vliehors Expres) vanaf Het Posthuys naar de steiger op strand van Vlieland. Na aankomst op Texel kun je op de fiets verder, er rijdt ook een bus. Met de auto van Vlieland naar Texel is niet mogelijk met de veerboot ‘De Vriendschap’.

Vertrektijden enkele reis

De vertrektijd van de boot van Vlieland naar Texel is 10.45 uur. In het hoogseizoen is er kans op een extra afvaart.

Vertrektijden dagtocht

Wanneer je een dagtocht naar Texel hebt geboekt dan vertrekt de boot vanaf Vlieland om 10.45 uur. De terugreis van Texel naar Vlieland begint om 17.15 uur. In het hoogseizoen is er kans op een extra afvaart.

Dienstregeling van de boot van Vlieland naar Texel

  • In het hoogseizoen (half juli tot en met eind augustus is er elke dag een afvaart naar Texel.
  • In het voorseizoen (tot half juli) vaart de boot van Vlieland naar Texel op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag.
  • In het naseizoen (september) zijn er afvaarten op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag.
  • In het naseizoen (oktober) vaart de boot alleen op dinsdag en zondag.
  • In de herfstvakantie is er kans op extra vaardagen.
Hoe laat vertrekt de boot van Vlieland naar Texel?

De vertrektijd is 10.45 uur