Waddentaxi Vlieland

Heb je haast of heb je de laatste boot naar Vlieland gemist? Neem dan contact op met de Waddentaxi Vlieland. De Waddentaxi brengt je veilig en snel van Harlingen naar Vlieland. Er kunnen maximaal twaalf personen aan boord van De Zeehond, dus reserveren is aan te raden. Op de boot is genoeg bagageruimte en er wordt gratis koffie en thee aangeboden.

Waddentaxi Vlieland huren

Het is ook mogelijk om de Waddentaxi Vlieland exclusief af te huren, op basis van jouw wensen. Deze snelle boot vaart namelijk ook naar de andere Waddeneilanden; Texel, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog.

Reistijd

De Waddentaxi vaart een stuk sneller dan de veerboot naar Vlieland. Binnen een uur wordt je van Harlingen naar Vlieland (of Terschelling) gebracht. De reis tussen beide eilanden duurt slechts een half uurtje.

Waddentaxi Vlieland kosten

Onderstaande prijzen zijn exclusief toeristenbelasting, maar inclusief btw én vervoer (met taxi) vanaf de jachthaven op Vlieland naar je eindbestemming op het eiland.

  • Van Harlingen naar Vlieland (of andersom) kost een enkele reis € 36,44 en een retourticket € 55,14.
  • Van Harlingen naar Terschelling (of andersom) kost een enkele reis € 36,44 en een retourticket € 55,14.
  • Van Vlieland naar Terschelling (of andersom) kost een enkele reis € 20,69 en een retourticket € 41,38.

Los kaartje Waddentaxi Vlieland

Naast de vaste vertrektijden heeft de Waddentaxi ook tussentijdse afvaarten waarvan je gebruik kunt maken. De kosten hiervoor kunnen verschillen. Op deze pagina kun je de vertrektijden controleren.

Waddentaxi Vlieland
De “Zeehond”

Opstapplaats Waddentaxi

De opstapplaats voor de Waddentaxi naar Vlieland is de nieuwe Sassteiger, vlakbij de Sasbrug, in Harlingen. De eindbestemming op Vlieland is de jachthaven (Havenweg), daar meert de boot af. Het is mogelijk om een afspraak te maken over andere opstapplaatsen en afmeerplekken, neem hiervoor contact op met de Waddentaxi.

Bagage

Op de Waddentaxi Vlieland is genoeg bagageruimte aanwezig, maar er zijn wel enkele richtlijnen. Daarom mogen er per persoon drie stuks bagage mee. Handbagage mag vanzelfsprekend ook mee de boot op. Elke passagier mag een fiets (+ fietskar) meenemen.

Personeelsfeest, excursie of bruiloft op Vlieland

Het afhuren van de Waddentaxi is perfect voor personeelsfeesten, excursies of bruidsgezelschappen. Je kunt namelijk zelf bepalen hoe laat de boot vertrekt. Op de website van de Waddentaxi vind je een volledig overzicht van alle kosten.

Fiets en hond mee naar Vlieland

Per persoon mag je één fiets mee aan boord nemen, dit is gratis. Op Vlieland kun je namelijk heerlijk fietsen. Scooters, karren en dergelijke kunnen niet mee op de boot. Je hond mag uiteraard ook mee op de boot naar Vlieland. Dit is gratis, je hoeft voor hem/haar geen apart kaartje te kopen.

Kinderen en mindervaliden

Het maximum van twaalf personen aan boord van de Waddentaxi is inclusief baby’s en kinderen. In verband met de kadevoorzieningen die beperkt zijn, is de Waddentaxi helaas niet geschikt voor mindervaliden en rolstoelgebruikers. De Waddentaxi kan gebruikt worden voor spoedeisend (zieken)vervoer.

FAQ

Wat kost de Waddentaxi naar Vlieland?

De kosten van de Waddentaxi bedragen € 36,44 per persoon (enkele reis).