Parkeren in Harlingen

Parkeren in Harlingen voor de boot naar Vlieland

Omdat Vlieland een autovrij eiland is moeten toeristen en andere niet-inwoners van Vlieland hun auto ergens parkeren in Harlingen. Waar kun je parkeren in Harlingen? In en nabij Harlingen zijn diverse parkeergelegenheden, zowel overdekt als niet overdekt.

Vanaf bijna alle parkeerterreinen rijdt een pendelbus die aansluit op de vertrektijden van de boot Vlieland. In verband met drukte in het het hoogseizoen, tijdens evenementen en rond de feestdagen wordt aangeraden om rekening te houden met extra reistijd in verband met het zoeken naar een parkeerplaats.

De gemakkelijkste manier voor parkeren in Harlingen is de parkeergarage van de veerbootterminal. In en rondom deze garage is 24 uur per dag en 7 dagen per week bewaking aanwezig. Omdat de parkeergarage direct tegenover de haven ligt kun je zo de boot naar Vlieland opstappen. Mocht deze parkeergelegenheid vol zijn dan zijn er genoeg andere opties voor parkeren voor de boot naar Vlieland.

Oplaadpunten elektrische auto’s

Op diverse locaties zijn oplaadpunten voor elektrische auto’s beschikbaar.

  • Parkeergarage “Veerterminal”
  • Parkeerterrein “Tsjerk Hiddes”
  • Zuiderhaven 54, 8861 XV Harlingen
  • Koningsweg 3, 8861 KN Harlingen
  • Korte Lijnbaan 25, 8861 NS Harlingen

Diverse mogelijkheden voor parkeren Harlingen

Parkeren Harlingen voor boot Vlieland

Routebeschrijving

Auto parkeren in Harlingen

Vanaf de Afsluitdijk (A7) volg je de N31. Kom je vanaf Leeuwarden dan volg je de A31. Via de ANWB borden vind je vervolgens de weg naar de haven van Harlingen. Voer ‘Waddenpromenade 5, 8861 NT Harlingen’ op je navigatiesysteem in voor de juiste route naar de haven van Harlingen.

Met de trein

Harlingen is gemakkelijk met de trein te bereiken. De trein vanuit Leeuwarden vertrekt op regelmatige tijden naar Harlingen. Vanaf het station “Harlingen Haven” loop je in ongeveer vijf minuten naar de terminal van de veerboot. Op het treinstation en bij de Albert Heijn tegenover het treinstation kun je bij een servicepunt je OV-chipkaart opladen.

Met de bus

Ook per bus is Harlingen goed bereikbaar. Kijk op www.9292ov.nl voor meer informatie.

FAQ

Waar kan ik parkeren in Harlingen voor de boot naar Vlieland?

In en nabij Harlingen zijn diverse parkeergelegenheden, zowel overdekt als niet overdekt.