Parkeren op Vlieland

Vlieland is autovrij, je kunt dus niet zomaar je auto meenemen naar Vlieland. Parkeren op Vlieland is dus in principe niet mogelijk. Alleen bewoners van het eiland, die in het bezit zijn van een speciale vergunning, mogen met de auto op de boot naar Vlieland. Alleen in zeer uitzonderlijke gevallen wordt een vergunning voor eilandbezoekers afgegeven. Als bezoeker zul je je auto dus moeten parkeren in Harlingen.

Parkeren op Vlieland & vervoer op het eiland

Omdat Vlieland autovrij is zul je je op een andere manier moeten (laten) vervoeren. De snelste manier is met de bus of met een taxi. Wanneer de veerboot op Vlieland aankomt kun je zo instappen. Bij mooi weer is het natuurlijk leuker om een fiets te huren.

Niet parkeren op Vlieland: de bus als alternatief

Op Vlieland wordt het vervoer per bus door Arriva Personenvervoer Nederland verzorgt. De dienstregeling vind je bij alle bushaltes, maar je kunt deze ook afhalen bij de VVV op Vlieland. In de zomer zijn er andere bustijden dan in de winter. In de bus kun je bij de chauffeur een kaartje kopen, dit kan met je pinpas of creditcard. Nog gemakkelijker is om met je OV-chipkaart af te rekenen.

Tarieven bus Vlieland

  • De prijs van een ritkaart is (vanaf) € 2,50
  • Een retourkaart kost € 3,65
  • Een dagkaart Eiland kost € 4,75
  • Een ritkaart voor kinderen tot 4 jaar is gratis
  • Bekijk de volledige en actuele tarieven op de website van Arriva

Taxi Vlieland

Ga je liever met de taxi, bel dan naar Taxi Zeelen op telefoonnummer 0562-451222. Wanneer de boot naar Vlieland aanmeert kun je zo in een taxi stappen en worden jij en je bagage je snel naar je eindbestemming gebracht. Taxi Zeelen verzorgt ook rolstoelvervoer.

Parkeren op Vlieland is niet mogelijk

Tuk Tuk

Hou je van avontuur en wil je Vlieland op een unieke manier ontdekken? Ga dan met de Tuk Tuk. Deze elektrisch aangedreven taxi brengt je naar elk plekje op het eiland. Klik hier voor meer informatie.

Fietsen op Vlieland

Op Vlieland kun je heerlijk fietsen. Er zijn dan ook meerdere locaties om een fiets te huren op Vlieland. Naast elektrische fietsen, scootmobiels en tandems kun je natuurlijk ook een gewone fiets huren.

Sommige fietsverhuurders op Vlieland brengen je bagage gratis naar je eindbestemming. Deze kun je na aankomst met de boot inleveren. Op de terugweg is hetzelfde mogelijk.

Waar kan ik parkeren op Vlieland?

Vlieland is autovrij, parkeren op Vlieland is dus in principe niet mogelijk.