Het weer op Vlieland

Weer Vlieland

Door het zeeklimaat is het weer op Vlieland vaak aangenaam. Het eiland ligt in de Waddenzee en daardoor worden de warme zomerdagen heerijk afgekoeld door een frisse zeewind. Hierdoor waait bewolking sneller over dan op het vaste land en valt er ook minder regen. Daar tegenover staat dat de herfstmaanden vaak guur zijn met juist veel regen.

Temperatuur en neerslag

Met een gemiddelde temperatuur van zo’n 17 graden is augustus de warmste maand op Vlieland. De maand met de laagste gemiddelde temperatuur, 3 graden, is februari. In november regent het het meest op Vlieland, er valt dan zo’n 100 mm neerslag. April is de maand met de minste neerslag; 40 mm.

Weersverwachting Vlieland

Zeeklimaat

Het eiland ligt in een gebied met een gematigd zeeklimaat. Dit klimaat wordt het hele jaar door gedomineerd door een koufront wat waardoor het weer nogal veranderlijk en bewolkt kan zijn.

De omstandigheden van het weer op Vlieland zijn erg geschikt voor kitesurfen

Het weer en klimaat op Vlieland

Weer op Vlieland

Vlieland, gelegen in de Noordzee, kent een gematigd maritiem klimaat dat sterk wordt beïnvloed door zijn omgeving. De invloed van de zee zorgt voor milde temperaturen gedurende het hele jaar. De zomermaanden, van juni tot augustus, brengen aangename temperaturen tussen 18°C en 22°C, perfect voor strandactiviteiten en buitenavonturen. De winters zijn mild, met temperaturen die zelden onder het vriespunt dalen.

Weersomstandigheden

Het weer op Vlieland kan snel veranderen vanwege zijn maritieme ligging. Verwacht daarom enige variabiliteit in het weer, zelfs binnen dezelfde dag. Neerslag is het hele jaar door mogelijk, maar de herfst en winter brengen vaak meer regenachtige dagen. Wind is ook een prominente factor, vooral in de herfst en winter wanneer stormen vanuit de Atlantische Oceaan het eiland kunnen bereiken.

Klimaat

Het klimaat van Vlieland wordt gekenmerkt door milde temperaturen en een gematigde neerslag gedurende het hele jaar. De zee speelt een cruciale rol in het matigen van extremen in temperatuur. De zomers zijn aangenaam en de winters zijn mild, met zelden extreme weersomstandigheden zoals vorst of hittegolven. De lente en herfst zijn overgangsperiodes met gematigde temperaturen en veranderlijke weersomstandigheden.

Samengevat

Kortom, Vlieland biedt een mild en gematigd klimaat dat het hele jaar door geschikt is voor buitenactiviteiten, of je nu wilt genieten van de zomerzon of de rustige charme van de wintermaanden wilt ervaren.

FAQ

Hoe is het weer op Vlieland?

Het weer op Vlieland is in de lente en zomer zeer aangenaam. In de herfst en winter kan kan er veel regen vallen.

Het weer op Vlieland kan soms nogal heftig zijn