Wat te doen op Vlieland

Wat is er allemaal te doen is op Vlieland

Wat te doen op Vlieland? Het waddeneiland Vlieland is een steeds populairdere bestemming en ondanks de bijnaam Vliebiza (afgeleid van Ibiza) je vindt er activiteiten voor alle leeftijden. Zoek je ontspanning? Ga dan lekker fietsen of wandelen om zo van de prachtige Vlielandse natuur te genieten. Het eiland is met maar 36 vierkante kilometer het kleinste bewoonde waddeneiland en er zijn dus relatief weinig toeristen. Bezoek je het eiland met kinderen? Neem ze mee naar de vuurtoren of de spannende escaperoom.

Wat te doen

Zeehonden spotten

Zeehonden spotten is een populaire activiteit op Vlieland voor jong en oud. Met een snelle boot vaar je richting de zeehonden en zo kun je ze van zo dichtbij mogelijk bekijken, bijvoorbeeld wanneer ze heerlijk in de zon liggen op een zandplaat.

Wat te doen op Vlieland
Zeehonden spotten is een populaire activiteit op Vlieland

Escaperoom Vlieland

Wat te doen op Vlieland wanneer het regent… ga op een spannend avontuur in een escaperoom! In de escaperoom op Vlieland moet je binnen de beschikbare tijd en samen met je teamgenoten de oplossing van het spel vinden. In de escaperoom zijn allerlei verborgen aanwijzingen te vinden die je helpen de oplossing te vinden. Zie escaperoomvlieland.com voor meer info.

Eén van de leukste Vlieland activiteiten​: de vuurtoren

Wanneer je helemaal naar boven loopt in de vuurtoren van Vlieland kun je genieten van het prachtige uitzicht over het eiland. De toren staat op een veertig meter hoge duin en wanneer er weinig bewolking is zijn de naastgelegen waddeneilanden Texel en Terschelling te zien.

De Vliehors Expres is een perfect voorbeeld van wat te doen op Vlieland

Op Vlieland ligt een zandvlakte die ook wel de Sahara van het Noorden wordt genoemd. Dit is een uitgestrekt gebied van maar liefst 20 vierkante kilometer groot. Het bedrijf De Vliehors Expres biedt vrijwel elke dag tochten aan over deze zandvlakte. Dit gebeurd met een grote truck. Onderweg is er veel te zien.

Paardrijden over de stranden van Vlieland

Heerlijk ontspannen tijdens een mooie paardrijrit over de stranden of door de bossen en duinen van Vlieland. Paardrijden op Vlieland kan over de vele ruiterpaden die over het hele eiland te vinden zijn. Deze activiteit is voor iedereen leuk om te doen. Je kunt onder begeleiding van ervaren ruiters paardrijden op Vlieland, maar wanneer je zelf een paard hebt dan kun je die natuurlijk ook meenemen.

Yoga en surfen op Vlieland

Een hele hippe activiteit om te doen is yoga en surfen. Je bent zowel actief als ontspannen bezig tijdens een weekendvakantie via aanbieder Surfana. Daarnaast staat lekker en gezond eten ook op het programma, net als genieten van het relaxte eilandleven waarbij alles mag en niets hoeft. Je kunt op verschillende manieren overnachten, van een tipi tent tot tenthuisjes. De minivakantie begint op vrijdag wanneer je met de boot naar Vlieland op het eiland aankomt. Die avond kun je kennismaken met de andere deelnemers. De activiteiten vinden hoofdzakelijk op zaterdag plaats.

Fietsen op Vlieland

Fietsen op Vlieland is zeer goed te doen omdat Vlieland een autoluw eiland is. Daarnaast liggen er meer dan 26 kilometer aan fietspaden over het hele eiland. Zo kun je via de diverse fietsroutes het eiland verkennen. Lees meer over fietsen op Vlieland.

Wat is de Vliehors Expres?

Het bedrijf De Vliehors Expres biedt tochten aan over de grote zandvlakte op Vlieland.