Op Vlieland

Vlieland is met slechts 36 vierkante kilometer het kleinste bewoonde waddeneiland. Ondanks dat Vlieland een klein eiland is, is er genoeg te doen voor alle leeftijden. Denk aan een bezoek aan de vuurtoren, interessante excursies en wandelen. Je kunt ook heerlijk fietsen op Vlieland via een groot netwerk van meer dan 26 kilometer aan fietspaden. Nadat je met de boot de overtocht naar Vlieland hebt gemaakt kun je dichtbij de haven een fiets huren. Zo kun je in je eigen tempo het mooie eiland verkennen.

Het enige dorp op Vlieland: Oost-Vlieland

Op Vlieland is er maar één dorp, echter kun je hier alles vinden wat je nodig hebt tijdens je vakantie op het eiland. Van de dagelijkse boodschappen tot leuke restaurants waar je lekker kunt eten. Ben je van plan om langer dan een dag te blijven? Boek een hotel of een gezellige Bed & Breakfast.

Natuur

Ben je een natuurliefhebber? Stap dan zeker even binnen bij Informatiecentrum de Noordwester. Daar kun je alles te weten komen over de natuur op Vlieland. Het kleinste eiland van de Waddeneilanden is vooral bekend om zijn vogels, er zijn maar liefst 200 vogelsoorten te spotten.

Op Vlieland
Foto: 1000zen/Flickr

Voor wat betreft ontspanning maakt het vrij weinig uit in welk seizoen je een bezoek aan Vlieland brengt. Uiteraard is het genieten tijdens mooie lente- en zomerdagen, maar ook in de herfst kun je je prima vermaken op de uitgestrekte stranden van het eiland. Af en toe zal je iemand tegenkomen, maar meestal ben je de enige wandelaar in de buurt.

De Vuurboetsduin is zowel letterlijk als figuurlijk het hoogtepunt op Vlieland. De duin is bijna 45 meter hoog en daarmee zelfs het hoogste punt van Friesland. Je hoeft geen zware wandeling door het losse duinzand te maken, er is een pad inclusief traptreden aangelegd zodat je naar boven kunt lopen. Eenmaal bovenop de Vuurboetsduin kun je genieten van een prachtig uitzicht.

Is er een supermarkt op Vlieland?

Op Vlieland zijn een aantal supermarkten gevestigd, waaronder COOP en SPAR.