Boot naar Vlieland

Met de boot naar Vlieland, de overtocht

Van Harlingen met de boot naar Vlieland? De overtocht bedraagt ongeveer 90 minuten (of 45 minuten met de sneldienst). De veerboot naar Vlieland vertrekt drie keer per dag, de boot van Vlieland naar Harlingen vertrekt ook drie keer per dag.

De vaste boot voor de Vlielanddienst is de veerboot Vlieland uit 2005. Deze boot heeft een capaciteit van 1200 personen en 59 auto’s. Mocht je met een snelboot reizen dan vaar je met de Tiger (2000) of met de Koegelwieck (1992). De Tiger heeft een capaciteit van 415 personen (geen auto’s), de Koegelwieck kan maximaal 312 personen (geen auto’s) vervoeren.

Kaartjes voor de overtocht met de boot van Harlingen naar Vlieland

Een kaartje kopen voor de boot naar Vlieland kan op verschillende manieren; via de website van Rederij Doeksen, telefonisch of ter plekke aan het loket in Harlingen of op Vlieland (en Terschelling). Het kopen van een kaartje werkt op basis van reserveren. Hoe eerder je reserveert, hoe zekerder je bent van een plaats op de boot. Je koopt een kaartje met daarop de tijd en datum van je (heen)reis. In het geval van een retourtje geef je ook tijd en datum van je terugreis op. De tijd en datum is achteraf te wijzigen; online, bij het loket of bij een kaartautomaat.

Boot Vlieland

Prijzen veerdienst Vlieland

  • Kinderen onder de vier jaar reizen gratis.
  • Een retourtje met de veerboot naar Vlieland kost voor een voetpassagier (4 t/m 11 jaar) tussen de €12,90 en €16,12.
  • Een retourtje met de veerboot naar Vlieland kost voor een voetpassagier (12 t/m 64 jaar) tussen de € 25,95 en € 32,40.
  • Een retourtje met de veerboot naar Vlieland kost voor een voetpassagier (65+) tussen de € 23,26 en € 29,08.

Bekijk een uitgebreider overzicht van de kosten voor de boot naar Vlieland. Of kijk op de website van Rederij Doeksen voor alle tarieven.

Via internet

Via de website van Rederij Doeksen kun je online kaartjes voor de boot van en naar Vlieland kopen.

Telefonisch

Telefonisch een kaartje kopen (of wijzigen) kan door te bellen naar het ContactCenter van Rederij Doeksen. Het telefoonnummer is 088 – 9000 888.

Aan het loket

Ook aan het loket in Harlingen of op Vlieland (en Terschelling) kun je een kaartje kopen. Kaartjes aan het loket kosten € 1,50 extra (servicekosten). Je betaalt geen servicekosten wanneer je een kaartje koopt bij de kaartautomaten in de terminals in Harlingen, op Terschelling en Vlieland. Je kunt bij het loket en bij de kaartautomaten je kaartjes wijzigen.

Praktische informatie overtocht boot Vlieland

Drie keer per dag is er een retourafvaart van Harlingen naar Vlieland. In de zomer betekent dit dat de boot drie keer per dag vanaf Harlingen vertrekt en tevens drie keer per dag vanaf Vlieland. In de winter vaart er alleen een sneldienst op maandag (avond), woensdag (avond), donderdag (avond), zaterdag (avond) en zondag (ochtend). De exacte en actuele dienstregeling inclusief uitzonderingen kun je zien op de website van Rederij Doeksen.

Je huisdier mag gratis mee op de veerboot naar Vlieland, echter dien je je huisdier tijdens de overtocht aangelijnd te houden. Het is in beginsel toegestaan om het huisdier tijdens de overtocht (onbeheerd) in de auto te laten, mits het huisdier niet uit de auto kan springen.

Parkeren in Harlingen voor de boot naar Vlieland

In en nabij parkeren in Harlingen? Er zijn diverse parkeergelegenheden, zowel overdekt als niet overdekt. Vanaf bijna alle parkeerterreinen rijdt een pendelbus die aansluit op de tijden van de veerboot. In verband met drukte in het het hoogseizoen, tijdens evenementen en rond de feestdagen wordt aangeraden om rekening te houden met extra reistijd in verband met het zoeken naar een parkeerplaats. Zie de pagina “Parkeren in Harlingen” voor meer informatie.

Gratis draadloos internet

Op alle boten naar Vlieland is er gratis draadloos internet (WIFI) beschikbaar.

Hoe lang duurt de overtocht naar Vlieland?

Met de gewone veerboot duurt de overtocht 1 uur en 30 minuten. Met de sneldienst is dit slechts 45 minuten.