Sneldienst Vlieland

Sneldienst Vlieland

Er zijn drie opties wanneer je met de boot naar het eiland wil; de sneldienst Vlieland, gewone veerboot of de Waddentaxi. De reguliere veerdienst doet ongeveer 1 uur en 30 minuten over de overtocht. Heb je haast of wil je liever niet te lang op een boot zitten, maak dan gebruik van de sneldienst naar Vlieland. De overtocht duurt dan slechts half zo lang en binnen 45 minuten sta je op Vlieland. De snelboot vaart, op maandag na, elke dag en doet daarnaast ook dienst als de boot van Vlieland naar Terschelling.

De verschillen tussen de sneldienst naar Vlieland en de gewone veerboot

Afgezien van de prijs en de duur van de overtocht zijn er weinig verschillen tussen de sneldienst en de gewone veerboot. De snelboot kan geen auto’s en motoren vervoeren. Kun je, ondanks dat Vlieland een autoluw eiland is, toch je auto of motor meenemen? Dan zul je de gewone veerboot moeten nemen. Het Vaste Reizigers Programma van Doeksen is helaas niet geldig voor de sneldienst.

Met de sneldiensten van en naar Vlieland en Terschelling kunnen reizigers snel en efficiënt de prachtige Waddeneilanden bereiken. Dankzij frequente afvaarten en moderne veerboten bieden deze verbindingen een naadloze reiservaring, waardoor passagiers kunnen genieten van alles wat deze eilanden te bieden hebben.

Dienstregeling en vertrektijden

Bekijk de pagina vertrektijden voor meer informatie over de dienstregeling van de sneldienst. Er is bijna elke dag, behalve op maandag, één of meerdere overtochten naar Vlieland en terug naar Harlingen.

Neem je liever de Sneldienst Vlieland of de Waddentaxi?
Neem je liever de Sneldienst Vlieland of de Waddentaxi?

Met kinderen

Wanneer je met een kind of baby de overtocht maakt dan is het meenemen van een kinderwagen, buggy, step of (ingeklapte) vouwfiets gratis.

FAQ

Hoe lang duurt de overtocht met de sneldienst naar Vlieland?

De overtocht duurt slechts 45 minuten.

Hoe laat vandaag gaat de snelboot van Vlieland naar Terschelling?

Bekijk de vertrektijd(en) van vandaag op deze pagina.